vineri, 18 octombrie 2013

"Allegiant" primeste nota 9+Veronica Roth nu este George R.R. Martin - dar in piesa finala din seria Divergent se pot observa cateva similaritati nemiloase abordate de aceasta in Allegiant.

Abia sase capitole citite, si deja Roth elimina un personaj prezent inca din primul volum. Mesajul: in acest univers distopic nimeni nu e in siguranta.

 Desigur, Roth este pe urmele unor nume mari precum J.K. Rowling si Suzanne Collins, amandoua fiind bagate in propria lor saga dupa ce au avut numeroase victime in randul tinerilor.

Influenta lor se poate simti si in Allegiant, ca si in "The Truman Show", opera lui M.Night Shyamalan "The Village", fiecare erou fiind centrat pe o figura de supererou. Si intriga, in care personajele Veronicai se aventureaza in spatele unor ziduri ale orasului doar pentru a descoperi o retea de comploturi, ca scoase dintr-o carte SF cu stangacii, rasism alegoric si multe altele.

Niciuna dintre acestea nu vor conta pentru fanii Veronicai Roth, care sunt obisnuiti cu scrisul autoarei ce va trimite fiori si vor lesina la aparitia lui Tobias, mult doritul si suferindul care nareaza Allegiant alaturi de iubita sa, Tris.

Daca ai fost deja atras in lumea lui Roth, vei aprecia intorsaturile cartii - care prevede contextul necesar pentru seria de societati prefabricate - si castitatea unor scene de dragoste intense dintre Tobias si Tris ( "Sunt precum o lama de fier, iar el e o piatra de ascutit"). 

Unii s-ar putea sa nu inteleaga pana ce nu ajung la finalul socant. Probabil Roth este mai neinfricata, decat modelele feminine prezentate in carte.


Nota: 9+

7 comentarii:

 1. I can't wait!!!!
  Sper ca Leda sa o publice pana in Decembrie 2013 :)
  Eu cred ca Divergent a fost de 10 si Insurgent de 9.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa sper si eu...Asta e parerea celor de la EW; sa ajunga si in mainile mele si dupa o sa mai vedem daca e de 10 sau 9 :D

   Ștergere
  2. Eu nu mai am rabdare :)
   Imi aduc aminte cat de nerebdatoare eram sa apara Insurgent si la noi...noaptea am visat ca apare Insurgent in Romania si dimineata cei de la Leda au anuntat ca o sa apara in doua saptamani :))
   Eu sper ca pana de Craciun sa apara :)

   Ștergere
  3. Doamne ajuta zic! Dar eu stiu daca mai am curajul sa o mai deschid dupa ce am citit varianta in engleza? :-s

   Ștergere
 2. Puteti afla cand apare in romana cartea?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu se stie data exacta. Doar ca fi publicata anul acesta. Oricum, odata ce linkul de precomanda va fi disponibil, noi vom face o postare speciala ;)

   Ștergere