joi, 10 octombrie 2013

Video : Veronica Roth vorbeste despre Divergent la fosta sa scoala


  Inaintea lansarii mult asteptatului volum "Allegiant", autoarea Veronica Roth s-a intors la fosta sa scoala (3 oct.) pentru a inspira tinerii scriitori.In video-ul de mai sus, elevul Peter Chung o intervieveaza pe Veronica,intreband-o despre liceu,citit,factiuni si multe altele.

La Barrington,profesorii o intreaba pe Roth despre procesul ei de scris si cum a devenit interesata de asta."Cand eram mica,imi placea sa-mi imaginez tot felul de chestii,dar pana la urma treci de faza asta",a spus ea."Apoi am realizat ca nu trebuie sa ma prefac cu animale de plus sau cu prietenii mei.Chiar pot pune pe hartie ceea ce gandesc".

Roth intentiona ca "Divergent" sa prezinte o lume pe placul ei; un loc unde oamenii sunt tinuti responsabili pentru actiunile lor."Nimeni n-ar trebui sa ma lase pe mine responsabila de ceva",glumeste ea.

Pentru a incuraja tinerii scriitori,Roth le-a dat un simplu sfat : Continuati sa scrieti.
"Nu e usor sa scrii.Niciodata n-a fost.Dar daca iti place,continua s-o faci."

Roth scrie multe scene intense in timp ce sta pe o banda de alergat,cu un suport pentru scris.Aduce aminte de o scena de la sfarsitul volumului "Divergent" unde personajul principal,Tris se intalneste cu cineva din trecut."Aceea a fost o scena asa de intensa",a spus Roth.