joi, 13 martie 2014

Shailene in The Hollywood Reporter : Interviu, poze noi + BTS Video

The Hollywood Reporter : Majoritatea starurilor invata repede sa-si creeze o aura de inabordabilitate, dar Shailene Woodley nu actioneaza asa. Este luna ianuarie si suntem pe covorul rosu la Sundance,pentru premiera filmului "White Bird in a Blizzard".

Actrita de 22 de ani se apropie cu o neobisnuita familiritate de un reporter, ocoleste microfonul si il imbratiseaza puternic. Initial m-am gandit ca-l cunoaste sau poate ca e unul dintre preferatii ei pe covorul rosu. Apoi realizez ca imbratiseaza fiecare persoana inainte sa i se ia interviul. Toti sunt straini pentru ea.Chiar inainte de premiera "White Bird in a Blizzard" la Festivalul de Film Sundance, regizorul John Cooper se opreste in culise si o felicita pe Woodley.El intentioneaza sa dea mana cu ea,dar ea in schimb il imbratiseaza. Iar el pare cu adevarat surprins.

Mai tarziu,dupa ce-mi primesc imbratisarea de la Woodley,o intreb despre acest obicei. In general, staturile pe covorul rosu interactioneaza cu reporterii intr-o maniera care-ti sugereaza mesajul 'Iti voi raspunde la intrebari si ma voi preface sa te plac,dar eu nu ma distrez deloc aici'.
Si totusi, Woodley crede ca aceasta adunare a presei ajuta sa ne cunoastem mai bine."Viata-i scurta sa stii.De ce sa nu faci in asa fel incat sa conteze fiecare conversatie? Asa e si cu imbratisarea.E un fel de 'Hei,eu sunt reala.Tu esti la fel de real.Hai sa formam o legatura'."

Acea accesibilitate unica - atat pe marele ecran cat si in afara lui - si talentul pur o fac pe Woodley una dintre cele mai indragite staturi inca de cand Jennifer Lawrence se pregatea sa lanseze "Jocurile Foamei" acum doi ani. Ca si Lawrence, Woodley se prea poate sa lanseze un mare blockbuster cu "Divergent".



Intr-o industrie care a esuat sa mai pregateasca actori de incredere asa cum se intampla in generatia trecuta, se asteapta foarte multe de la marele moment al lui Woodley. Cu exceptia lui Lawrence si Channing Tatum, majoritatea staturilor de la Hollywood - Robert Downey Jr., Sandra Bullock, Adam Sandler, Leonardo DiCaprio - toti se apropie de varsta mijlocie,iar alti 2 tineri actori, Lindsay Lohan si Shia LaBeouf si-au distrus singuri carierele.
Dar oricat de mare ar fi aceasta oportunitate pentru Woodley, totul poate fi distrus daca "Divergent" nu va fi pe placul publicului.

In toamna anului 2012, Lionsgate cauta pe cineva cu aceleasi calitati ca ale lui Lawrence si Kristen Stewart, pentru a juca in "Divergent".Woodley,care avea sa fie platita - conform surselor - intre $250.000 si $500.000 pentru primul film,a fost prima si singura alegere a studioului,dupa rolul actritei in drama "Descendenţii" (2011). Pe atunci era foarte cautata,dupa ce numele ei a fost primul ales de E.L. James pentru filmul "Cincezi de Umbrei ale lui Grey". De asemenea se dorea sa joace in "Uimitorul Om-Păianjen 2" si deja avea o baza de fani datorita serialului "The Secret Life of the American Teenager".
Experienta lui Woodley in acest serial a fost categoric ciudata.Desi a stabilit-o pe actrita in aceasta industrie,stilul melodramatic al show-ului a facut in asa fel incat sa se rada de ea intr-un clip show E!,"The Soup". Iar contractul care o tinea legata de acest serial,a facut-o sa nu-si mai doreasca vreodata sa se dedice unei francize.

"Avand in vedere ca tocmai terminasem un show TV,eram intr-o stare de genul 'Nu mai semnez niciodata un contract pentru o franciza', pentru ca odata de semnezi un contract, din punct de vedere legal,este raspunzator pentru multe chestii",spune ea."Chiar daca deja nu-ti mai face placere,tot trebuie s-o faci legal".
Erik Feig a pus-o pe Lawrence - o fana a serialului "Secret Life" - sa ia legatura cu Woodley si sa-i spuna si avantajele unei francize.In niste email-uri,Lawrence i-a spus: "Trebuie s-o faci.Nu vei regreta nicio secunda.Da,vor fi unele greutati,dar sunt atatea lucruri frumoase vor izvori din aceasta oportunitate"."
"Nu stiu ce s-a intamplat",spune Feig."Dar stiu ca dupa acea discutie,Shailene a spus 'Ok,acum voi face Divergent.Sa discutam.' "

Si totusi, sa predai controlul unei mare francize unui tanar star este o propunere periculoasa."Oricine din aceasta industrie care spune ca nu sunt emotionati [pentru rolul lor principal] iau vreun fel de medicatie de care ar trebui sa aflu si eu",spune Rob Friedman."Dar odata ce-am cunoscut-o si i-am vazut prezenta si pasiunea, ne-a cucerit."

In ciuda succesului aparut peste noapte,Woodley a muncit 17 ani pentru a ajunge la asta.Actrita,care are un frate mai mic, Tanner, a inceput sa munceasca la 5 ani,in reclama,aparand in peste 40 de spoturi publicitare,incluzand reclame pentru Leapfrog, Hertz si Honda. Parintii ei,cu drag au condus-o la auditii,dar au insistat ca educatia sa-si mentina cursul. Pe parcursul carierei sale,a avut parte si de dezamagiri.Cum ar fi pierderea rolului din "I Am Sam" la varsta de 9 ani,rol care l-a primit Dakota Fanning.Woodley isi aminteste : "Tata ma tras deoparte si mi-a spus: 'Shai,ce faci?Esti asa de furioasa si dezamagita ca n-ai primit acest rol.Vreau sa inchizi ochii si sa ti-o imaginezi pe aceasta Dakota si vreau sa-i trimiti  multe ganduri bune.Pentru ca intr-o buna zi o sa primesti si tu un rol pe care ti-l doresti din tot sufletul si n-ai vrea ca toate celelalte fete din jurul tau sa te urasca.Nu,vei vrea sa te sprijine,sa fie alaturi de tine in aceasta aventura.Asa ca acum e randul tu sa fii alaturi de Dakota in aventura ei.' Si asa am facut".

Asa cum tatal ei a prezis, cativa ani mai tarziu, Woodley primeste rolul mult dorit din "Descendentii". Dupa ce-a dat auditie cu directorul de casting,Woodley era pe lista "respinsi" ("Imi doream atat de mult rolul acela",adauga ea.). Dar a reusit sa obtina o a doua auditie si l-a uimit pe Payne."Este cu adevarat o actrita unica care poate face si un dialog prost sa sune bine",spune Payne.Cu acest rol,Shailene a dobandit un Premiu Independent Spirit si o nominalizare la Globurile de Aur." A plans sub apa - dubla dupa dubla",spune Payne."Aia a fost ceva extraordinar".

Ziua urmatoare [dupa premiera "White Bird in a Blizzard"], Woodley se relaxeaza pe o canapea la lounge-ul Stella Artois in Park City.Avand parul tuns scurt pentru rolul din "Sub aceeasi stea", baga ceea ce se vede din tunsoare sub o caciula neagra.Stilul ei este subestimat si utilitarist."Kitson? Mda,asta nu se va intampla.Eu special imi cumpar haine folosite",spune ea,referindu-se la magazinul cu articole de moda de pe Bulevardul Robertson."O sa fiu un cetatean al aceste planete,o sa-mi asum responsabilitatea si voi trai cu natura si nu ma voi lupta constant cu ea".
Dispozitia lui Woodley de a trai in armonie cu Pamantul se extinde si in afara garderobei.Foloseste borcanul cu ghivent - cunoscut sub numele de "Borcanul Mason" - pentru a bea apa,pentru ca nu vrea sa se expuna chemicalelor folosite in plastic.Momentan nu are o locuinta ["Traiesc in stilul vagabondului o vreme",spune ea],dar cand e in Los Angeles, cara recipiente de sticla de 5 l in munti pentru a-si lua apa pura.